Sainte-Maure-de-Touraine

Sainte-Maure de Touraine este o brânză moale făcută din lapte de capră plin de grăsime, cu o formă neobișnuită de buștean, cântărind aproximativ 250 de grame. Brânza a fost făcută încă din secolul al XIX-lea sub numele de Sainte-Maure în regiunea Tours din Franța. De asemenea, este ușor de recunoscut după un pai lung care este înțepat pe tot corpul, pentru a ajuta la procesul de producție și pentru a se asigura că brânza nu se destramă. Sainte-Maure are un gust usor sarat si de nuca care aminteste de nuca, cu un final lamaiat. Coaja sa este subțire și netedă, cu un mucegai albastru spre gri. Interiorul are textură cremoasă și complet alb. Asociați-l cu vinuri albe seci și vinuri roșii deschise pentru cea mai bună experiență.

Origine: Sainte-Maure-de-Touraine

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Sainte-Maure-de-Touraine