Sufleu cu carote

Sufleul de morcovi este un sufle de legume care are la bază morcovi și poate fi făcut în variante dulci sau sărate. În afară de piureul de morcovi, alte ingrediente tipice folosite în baza de sufleu includ untul, făina și ouăle. Felul de mâncare este apoi îndulcit cu zahăr și aromatizat cu condimente aromate precum vanilie, scorțișoară și nucșoară. De obicei se adaugă praful de copt pentru a face sufleul să se umfle, dar poate fi preparat și în mod tradițional, batând albușurile spumoase înainte de a le amesteca în baza de sufleu. Alte ingrediente tipice includ brânză, bulion de pui, ceapă, lapte, piper negru și ienibahar. Crocant la exterior și cremos la interior, acest sufleu de morcovi este un acompaniament ideal pentru diverse preparate din carne și fructe de mare. Sufleul poate fi savurat și ca desert dacă greșește pe partea mai dulce,

Origine: Franţa

Categorie: Garnitură

Taguri

Retete Sufleu cu carote