Tartă cu bezea
Tarta cu bezea este un desert dulce format dintr-o coajă de patiserie care este umplută cu caș aromat și apoi împodobită cu vârfuri de bezea ușoare și crocante deasupra. Desertul este de obicei preparat cu o crustă de patiserie făcută cu făină, gălbenușuri de ou, zahăr și unt, care este de obicei umplută cu o umplutură de caș, cum ar fi caș de lămâie, caș de lămâie sau caș de afine. Odată coptă și umplută cu caș, tarta se acoperă cu aluat de bezea peste umplutură, apoi se coace din nou până când toppingul devine ușor rumenit. Bezea franțuzească, care este cea mai simplă și se face cu albușuri bătute cu zahăr, este toppingul obișnuit pentru tartă, deși se pot folosi și bezele italiene și elvețiene. Unele tarte cu bezea folosesc o coajă de tartă făcută în întregime cu aluat de bezea în loc de o coajă de patiserie.
Origine: Franţa
Categorie: Tartă