Tarte Tropezienne

Tarte tropézienne este un desert franțuzesc format dintr-un produs de patiserie brioșă, de obicei cu aromă de portocale, care este tăiat în jumătate și umplut cu o umplutură cremoasă. Deoarece rețeta originală este un secret, umpluturile pot varia, inclusiv cremă de patiserie, cremă de unt, cremă diplomată sau alte soiuri de cremă de patiserie. Blatul este de obicei decorat cu migdale feliate, zahăr perlat sau un strat subțire de zahăr pudră. Rețeta acestui brioș umplut cu smântână a ajuns în Franța odată cu patiserul polonez Alexandre Micka în 1950. În 1955, în timpul filmărilor unui film celebru din Saint-Tropez, Micka aproviziona întregul echipaj cu mâncarea sa, iar când i-a oferit invenția sa brioșă renumitei actrițe Brigitte Bardot, ea a numit-o plăcinta de desert de Saint-Tropez.. Micka și-a brevetat ulterior invenția sub numele de tarte tropézienne. iar rețeta originală nu a fost dezvăluită până în ziua de azi.

Origine: Saint-Tropez

Categorie: Desert

Taguri

Retete Tarte Tropezienne