Chaussons aux pommes
Chaussons aux pommes sunt turnover-uri tradiționale franceze umplute cu o umplutură delicioasă de compot de mere. Turnover-urile sunt realizate cu o combinație de mere decojite și fără miez, făină, zahăr, scorțișoară, foietaj și ouă bătute. Merele sunt tocate, combinate cu faina, zaharul, scortisoara si apa, apoi amestecate. Umplutura se aseaza in centrul cercului de foietaj, care apoi se pliaza in semicerc si se unge cu spuma de oua, astfel incat sa se lipeasca. Blatul se unge si cu spuma de ou, iar aluatul se coace pana se umfla si devine maro auriu. Potrivit legendei, versiunea originală a acestor cifre de afaceri a fost creată în 1630 în Saint Calais. La acea vreme, orașul suferea o epidemie, așa că Chatelaine (doamna orașului) a dat făină și mere celor aflați în nevoie și au făcut chaussons aux pommes. Azi, există o sărbătoare anuală a evenimentului, numită Fete du chaussons aux pommes. Interesant este că numele felului de mâncare poate fi tradus capapuci cu mere , referindu-se la aspectul vizual al acestui produs de patiserie umplut gustos.
Origine: Saint-Calais
Categorie: Patiserie dulce