Sfântul Nicolae de Bourgueil

Saint Nicolas de Bourgueil este o denumire franceză situată în Valea Loarei centrale din regiunea viticolă Touraine. Vinurile se bazează pe Cabernet Franc, care este cunoscut local ca breton. Cele mai multe exemple se bazează în întregime pe Cabernet Franc, deși 10% din Cabernet Sauvignon sunt permise în amestec. Vinurile sunt închise la culoare și se transformă în granat pe măsură ce îmbătrânesc. Aroma amintește de fructele roșii coapte, adesea cu note de piper și lemn dulce. Odată cu vârsta, poate obține note mai complexe și mai condimentate. Aceste vinuri sunt tannice și vii în tinerețe, dar tind să se înmoaie și să se înmoaie odată cu vârsta. Există unele diferențe în funcție de locație, dar majoritatea exemplelor sunt bine structurate, fructate și cu corp mediu. Vinurile din sol aluvionar tind să fie mai ușoare, în timp ce cele din tufZona (cretă Turoniană) prezintă adesea mai multă complexitate. Aceste vinuri se pot asorta cu carne roșie sau albă.

Origine: Saint-Nicolas-la-Chapelle

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Sfântul Nicolae de Bourgueil