Tartiflette

Una dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare din Alpi, tartiflette este un fel de mâncare de cartofi gratinați delicios din regiunea muntoasă Savoie din Franța. Se face cu cartofi de mărime medie, vin alb, brânză Reblochon, ceapă, carne de porc afumată cu sare ( lardons fumés ) și adesea crème fraîche. Vasul se coace la cuptor pana cand branza se rumeneste si se topeste. Tartiflette modernă a fost inventată în anii 1980 ca o reimaginare a unui vechi fel de cartofi gratinat, brânză și ceapă numit péla.A fost creat de uniunea producătorilor de brânză Reblochon pentru a crește popularitatea brânzei. Felul de mâncare a atras instantaneu atât atenția bucătarilor profesioniști, cât și a publicului larg, iar în timp a devenit popular în afara granițelor franceze, mai ales în Italia și Elveția. Tartiflette este de obicei servită fierbinte, în mod ideal, cu o salată verde și un pahar de vin alb francez în lateral.

Origine: Savoie

Categorie: Vas cu brânză

Taguri

Retete Tartiflette