Atlas retete din România
Zacuscă
Zacuscă este un tartinat de legume românești care constă de obicei din vinete prăjite, ardei roșu, p...
Fasole batuta
Fasole batută este o pastă de fasole tradițională românească constând din piure de fasole albă combi...
Salată de vinete
Salata de vinete este un fel de mancare traditional romaneasca de vara care presupune prajirea sau g...
Plăcintă cu cartofi
Plăcintă cu cartofi este un preparat de patiserie tradițional românesc, format dintr-o chiflă rotund...
Plăcintă
Plăcintă, din cuvântul latin placenta care înseamnă prăjitură plată, este o prajitura traditionala r...
Gogoși
Gogoși este o gogoașă preparată în mod românesc, făcută dintr-un amestec de aluat care este aromatiz...
Plăcintă cu ciocolată
Plăcintă cu ciocolată este un aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci. Este una dintre multe...
Plăcintă cu urdă
Un desert ușor numit plăcintă cu urdă este un produs de patiserie tradițional românesc umplut cu un ...
Plăcintă cu mere
Plăcintă cu mere este un desert românesc făcut cu umplutură de mere ras, scorțișoară, zahăr și unt t...
Mucenici
Mucenici (lit. martiri) sunt produse de patiserie tradiționale românești realizate dintr-un aluat du...
Papanași
Papanași este un produs de patiserie tradițional românesc în formă de gogoși, cu o sferă mică deasup...
Prăjitură cu caise
Prăjitură cu caise este o prăjitură tradițională originară din România. Tortul se face de obicei cu ...