Atlas retete din România

Zacuscă

Zacuscă este un tartinat de legume românești care constă de obicei din vinete prăjite, ardei roșu, p...

Fasole batuta

Fasole batută este o pastă de fasole tradițională românească constând din piure de fasole albă combi...

Salată de vinete

Salata de vinete este un fel de mancare traditional romaneasca de vara care presupune prajirea sau g...

Plăcintă cu cartofi

Plăcintă cu cartofi este un preparat de patiserie tradițional românesc, format dintr-o chiflă rotund...

Plăcintă

Plăcintă, din cuvântul latin placenta care înseamnă prăjitură plată, este o prajitura traditionala r...

Gogoși

Gogoși este o gogoașă preparată în mod românesc, făcută dintr-un amestec de aluat care este aromatiz...

Plăcintă cu ciocolată

Plăcintă cu ciocolată este un aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci. Este una dintre multe...

Plăcintă cu urdă

Un desert ușor numit plăcintă cu urdă este un produs de patiserie tradițional românesc umplut cu un ...

Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere este un desert românesc făcut cu umplutură de mere ras, scorțișoară, zahăr și unt t...

Mucenici

Mucenici (lit. martiri) sunt produse de patiserie tradiționale românești realizate dintr-un aluat du...

Papanași

Papanași este un produs de patiserie tradițional românesc în formă de gogoși, cu o sferă mică deasup...

Prăjitură cu caise

Prăjitură cu caise este o prăjitură tradițională originară din România. Tortul se face de obicei cu ...