Plăcintă

Plăcintă, din cuvântul latin placenta care înseamnă prăjitură plată, este o prajitura traditionala romaneasca sau o prajitura subtire formata din faina, apa, oua, lapte, drojdie si un praf de sare. Acest produs de patiserie prăjit sau prăjit se savură cald și, de obicei, este umplut cu o umplutură dulce sau sără. Pentru umplutură poate fi folosită o mare varietate de umpluturi, inclusiv brânză branza, brânză dulce, piure de cartofi, varză mărunțită, mere, dulcețuri și vișine, pentru a numi câteva. Textura și consistența Plăcintei pot varia de la ușoare și pufoase până la aluoase și crocante, asemănătoare unei pâine plate. În funcție de umplutură și de modul de preparare, poate fi consumat ca aperitiv, desert sau fel principal ușor. În general, este considerat un fel de mâncare vegetarian, dar poate fi umplut și cu carne, cum ar fi puiul mărunțit.

Origine: România

Categorie: Produse de patiserie savuroasă

Taguri

Retete Plăcintă