Salată de vinete
Salata de vinete este un fel de mancare traditional romaneasca de vara care presupune prajirea sau gratarul vinetelor pana se carbonizeaza, tocandu-le pana formeaza un piure omogen si, in final, amestecarea vinetelor cu ulei de floarea soarelui, sare si zeama de lamaie. Deși numele său înseamnă salată de vinete , această specialitate este de fapt un tip de dip de vinete sau tartinat. Există numeroase variante ale acestui fel de mâncare, iar unele dintre cele mai comune adăugiri la combinația de vinete includ ceapa crudă, gălbenușurile de ou sau maioneza. Poate fi folosit ca aperitiv sau ca garnitură pentru preparate din carne și se servește de obicei rece, de obicei cu maioneză și pâine. Alte acompaniamente tipice includ felii de roșii sau castraveți, salată de ardei prăjiți și brânză românească precum telemeabrânză. Este recomandat să combinați această delicioasă dip de vinete cu un pahar de vin sec.
Origine: România
Categorie: Dip