Ail Fumé d'Arleux

Ail Fumé d'Arleux este un usturoi roz de primăvară din familia Allium sativum , produs în regiunea Nord din Franța. Are o perioadă de valabilitate considerabil lungă datorită metodelor tradiționale de împletire a usturoiului și de afumare cu turbă locală, lignit, paie și rumeguș. Deoarece nu există prea mult soare pentru a usca corespunzător usturoiul, procesul de afumare păstrează bulbii și îi împiedică să se strice în climatul umed din Nord. Caței de usturoi Arleux sunt de culoare roz închis și, după ce au fost afumati timp de cel puțin șapte zile, dezvoltă o aromă unică, plăcută de fum. Unele dintre rețetele locale preferate cu acest usturoi includ puiul de usturoi prăjit, supa de usturoi și pâinea cu usturoi, toate acestea putând fi savurate la Festivalul anual de usturoi afumat din Arleux, care se desfășoară în fiecare prima duminică a lunii septembrie.

Origine: Nord

Categorie: Usturoi

Taguri

Retete Ail Fumé d'Arleux