Brown Ale

Bere brunăeste un stil de bere vechi și versatil ale cărui origini se află în tradiția britanică de fabricare a berii. În secolul al XIX-lea, numele a fost folosit ca termen generic pentru diferite tipuri de bere care erau produse din malț brun. Odată cu introducerea malțului pale, stilul de bere brună aproape s-a stins și a fost reintrodus doar lent în anii 1920. Newcastle Brown a fost primul prototip care a purtat numele brown ale – deși nu s-a bazat pe versiunile originale – totuși a constituit o bază pentru stilul modern. În zilele noastre, stilul încorporează versiunea britanică mai tradițională și bere brună americană ușor diferită. Aceste beri pot varia de la cupru închis la chihlimbar sau maro închis. Ele tind să aibă o aromă distinctivă de malț, nuanțe de caramel, biscuiți și caramel, precum și un caracter subtil de hamei, deși versiunile americane tind să fie mai pline de hamei.

Origine: Anglia

Categorie: Stil de bere

Taguri

Retete Brown Ale