Canard à l'orange

Canard à l'orange este un preparat tradițional francez în care o rață este prăjită, apoi servită cu un sos maro bogat, aromat cu zahăr și suc de portocale. Mâncarea este de obicei făcută cu un piept de rață cunoscut sub numele de Magret – care provine de la o rață hrănită forțat care a fost crescută pentru producția de foie gras. Acest tip de piept de rata este ceva mai mare, cam de doua ori mai mare decat un piept de rata normal. Rața trebuie gătită astfel încât să rămână roz pe interior, iar sosul de însoțire este format din oțet de vin roșu, suc de portocale, zahăr, supă de pui și zahăr. Vasul este de obicei ornat cu bucăți de portocale pe lateral. Se crede că canard à l'orange a fost exportat în Franţa de Catherine de Medici. Cu toate acestea, unii cred că felul de mâncare datează din Orientul Mijlociu antic, deoarece mesele tipice din acea zonă îmbină adesea carnea cu fructe.

Origine: Franţa

Categorie: Farfurie de rață

Taguri

Retete Canard à l'orange