Carne de vită bourguignon

Carnea de vită bourguignon este o tocană bogată și complexă originară din regiunea Burgundia din Franța. Steaua felului de mâncare este un vin roșu de Burgundia robust, care este folosit pentru a înmuia și a fragezi bucăți tari de carne de vită Charolais, împreună cu adaosuri savuroase precum ceapa, usturoi, cimbru, morcovi, cartofi, ciuperci și, uneori, câteva fâșii de uscată. coaja de portocala pentru a face aromele si mai bogate. Ingredientele se fierb mult timp până când carnea este complet moale și suculentă, iar toate sucurile s-au amestecat într-un sos consistent, închis la culoare. Unii spun că felul de mâncare are un gust și mai bun după ce a fost refrigerat timp de 24 de ore și apoi reîncălzit. Carnea de vită bourguignon datează din Evul Mediu, când procesul de gătire lentă era folosit pentru a înmuia bucățile mai dure de carne folosind doar ingredientele care erau ușor disponibile.

Origine: Burgundia

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Carne de vită bourguignon