Carne de vită Wellington
Carnea de vită Wellington este un fel de mâncare format dintr-un file întreg de carne de vită acoperit cu un paté și duxelles , o combinație de ciuperci tocate, ierburi și eșalotă. Preparatul se înfășoară apoi în aluat foietaj și se coace la cuptor. În mod tradițional, feliile de carne de vită Wellington sunt însoțite de madeirasos. Se crede că felul de mâncare a fost numit după Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, care l-a învins pe Napoleon la Waterloo. Cu toate acestea, felul de mâncare nu a fost cunoscut în timpul vieții lui Wellesley, așa că originile cărnii de vită Wellington rămân încă tulburi, iar unii cred că felul de mâncare și-a primit numele pentru că seamănă cu o cizmă Wellington. Această delicatesă a crescut în popularitate în anii 1960, când a devenit extrem de populară în America de Nord, chiar mai mult decât în Regatul Unit, datorită ingredientelor sale luxoase, scumpe și metodelor precise de preparare.
Origine: Anglia
Categorie: Fel de Vită