Chiftea
Rissole este un grup interesant de feluri de mâncare cu o istorie intrigantă. Risolele franțuzești originale au fost preparate prin includerea ingredientelor principale în aluat de patiserie și prăjirea lor, dar de-a lungul timpului rețeta originală a evoluat și s-a schimbat. Astăzi, un număr mare de feluri de mâncare ușor diferite sunt încorporate sub același nume și fiecare țară are, de obicei, propriul soi de rissole. Se găsesc în numeroase țări europene, dar și în Australia, Noua Zeelandă și chiar în Indonezia și Brazilia. Această invenție franceză se poate referi la ambele produse alimentare care sunt făcute prin includerea ingredientelor într-un produs de patiserie, pentru a crea un produs alimentar similar cu turnover-ul sau prin rularea ingredientelor în pesmet, ceea ce creează un fel de mâncare asemănător cu chiftele. În primul rând, zâmbetele erau prăjite, dar astăzi numele cuprinde și soiurile care sunt coapte în cuptor sau prăjite în ulei puțin adânc. Chiar dacă umpluturile savuroase sunt mai frecvente, există și câteva soiuri dulci. Ele pot fi făcute cu carne tocată sau tăiată, fructe de mare sau legume, iar soiurile dulci sunt de obicei făcute cu fructe. Cele mai multe dintre ele, incluzând atât ciocanele dulci, cât și cele sărate, sunt de obicei servite cu un sos în lateral.
Origine: Franţa
Categorie: Produse de patiserie savuroasă