Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă este o supă românească cremoasă, acră și usturoioasă, de culoare galbenă, care conține fâșii de tripă de vită și felii de ardei roșu. Deși considerată o delicatesă rară și un gust dobândit datorită ingredientului său principal fiind căptușeala stomacului unei vaci, ciorbă de burtă este un preparat destul de simplu. Este practic o supă de tripe asezonată cu oțet, smântână și mujdei - un sos de usturoi picant făcut din căței de usturoi zdrobiți, sare și ulei. Pentru bulion sunt folosite diverse ingrediente, inclusiv ceapa, morcovi, țelina, pătrunjel și rădăcini de păstârnac, leuștean, foi de dafin și boabe de piper. Ciorbă de burtă se servește în mod tradițional fierbinte, cu ardei verzi picant și o cupă sau două de smântână în lateral. La fel ca multe alte semne distinctive ale bucătăriei românești, ciorbă de burtă își are originile în Imperiul Otoman.

Origine: România

Categorie: Supa de organe

Taguri

Retete Ciorbă de burtă