Ciorbă de văcuţă

Gustoasă și reconfortantă, această ciorbă de vită, sau ciorbă de văcuță în română, este un preparat reprezentativ al bucătăriei tradiționale românești. În afară de carne de vită, supa conține de obicei o varietate de legume, cum ar fi tulpini de țelină, ceapă, morcovi, cartofi, ardei gras, conopidă sau dovlecei, precum și condimente, pastă de roșii, suc de lămâie și (opțional) ouă bătute. Carnea de vită este de obicei fiartă până când este aproape fragedă și apoi gătită cu legume sotate. La fel ca majoritatea supelor și tocănițelor românești, este tradițional dantelat cu leuștean tocat și pătrunjel, sau mărar proaspăt. Supa se savura de obicei fierbinte, ornata cu smantana. Soiuri regionale ale supei se găsesc în toată țara și este adesea servită în restaurantele românești.

Origine: România

Categorie: Supă de carne

Taguri

Retete Ciorbă de văcuţă