En papillote

En papillote (lit. în hârtie sau în pergament) este o tehnică franceză simplă de preparare a alimentelor care au fost împachetate cu grijă în pachete de hârtie prin gătit la căldură umedă. Această metodă unică de gătit ajută la captarea aburului în pachetele de hârtie, permițând alimentelor să se gătească în sucurile sale și să păstreze toate aromele, aromele și nutrienții. Mâncarea preparată astfel iese umedă, fragedă și plină de aromă. În mod tradițional, mâncarea este închisă în hârtie de pergament, deși adesea se folosesc folii de aluminiu sau pungi de hârtie. Gătitul în papillote se face în mod obișnuit într-un cuptor, dar poate fi folosit și un cuptor cu abur, o placă de metal sau chiar un grătar. O mare varietate de alimente pot fi preparate folosind această tehnică, deși se spune că fructele de mare, legumele și carnea de pasăre oferă cele mai bune rezultate. Alte ingrediente tipice care sunt adesea gătite în papillote includ anumite tipuri de brânză, ouă, preparate cu paste, ciuperci, deserturi, și diverse specialități pe bază de aluat. Deși de obicei nu necesită adăugarea de ulei sau alte lichide, această tehnică poate necesita opțional un strop de ulei, vin, vinegretă, suc de lămâie sau sos de soia, în funcție de alimentele care sunt gătite. În Italia, această metodă de gătit este cunoscută caal cartoccio .

Origine: Franţa

Categorie: Tehnică

Taguri

Retete En papillote