Friptură și plăcintă cu rinichi

Placinta cu friptură și rinichi satisfăcătoare și reconfortantă este un fel de mâncare clasic britanic care încorporează friptură de vită și rinichi care sunt gătiți într-o coajă de patiserie fulgioasă, untoasă. Acest fel de mâncare a apărut pentru prima dată în formă scrisă în 1861, când a fost adăugat la The Book of Household Management a Isabellei Beeton de un localnic necunoscut din Sussex. Pregătită inițial cu un aluat cu suef, astăzi este de obicei făcută cu unt și folosește rinichi de carne de vită, miel sau porc. Combinația de carne fragedă de vită, rinichi cu aromă de pământ și sos aromat din interiorul patiseriei fac din această plăcintă una dintre delicatesele tradiționale britanice preferate care se găsesc încă în numeroase pub-uri din toată țara.

Origine: West Sussex

Categorie: Fel de Vită

Taguri

Retete Friptură și plăcintă cu rinichi