Gaston Gérard Pui

Acest fel de mâncare clasic din Burgundia a fost creat în 1930 de soția primarului din Dijon, doamna Gaston Gérard. Ea l-a pregătit pentru Maurice Edmond Sailland, un renumit scriitor gastronomic care era în vizită la acea vreme. Deși există numeroase variante ale rețetei, muștarul de Dijon este un ingredient cheie în toate acestea. Puiul (de preferință din Bressesoi) se sotește în unt sau ulei, apoi se combină cu un sos format din sucuri de gătit, vin alb de Burgundia, smântână grea, brânză rasă și muștar Dijon. Mâncarea ar trebui să aibă cel mai bun gust atunci când este asociată cu un pahar de vin alb în lateral. Se crede că doamna Gaston Gérard a scăpat accidental un borcan de muștar în tigaie și a adăugat toate celelalte ingrediente în el pentru a masca aroma de muștar. Cu toate acestea, amestecul l-a încântat pe Sailland, iar restul este istorie.

Origine: Burgundia

Categorie: Mâncare de pui

Taguri

Retete Gaston Gérard Pui