Linsen mit Spätzle
Una dintre capse din bucătăria tradițională șvăbească, Linsen mit Spätzle combină o tocană de gros si cremos de linte maro ( Linsen ) cu fidea de ou moale ( Spätzle ). Lintea se înăbușă cu slănină și legume și apoi se fierbe până când este moale și complet gătită în bulion de carne sau de legume, care este de obicei îngroșat cu roux. Bulionul este de obicei îmbunătățit cu pastă de roșii și asezonat cu oțet, sare, piper și nucșoară. Călduță și sățioasă, tocană de linte este apoi transferată pe o farfurie cu tăiței spätzle fierți și, de obicei, se savurează cu o garnitură de saitenwurstcârnați (cârnați germani de sfoară) și o bere rece. Această combinație copioasă face o apariție frecventă în restaurantele și cantinele universitare din regiune, dar este și un fel de mâncare gătit acasă îndrăgit în numeroase gospodării șvabe.
Origine: Baden-Württemberg
Categorie: Tocană