Mititei

Mititei este cel mai apropiat de mâncarea românească de stradă – un fel de mâncare constând din rulouri de carne măcinată la grătar făcute dintr-o combinație de miel, porc, vită și condimente precum cimbru, anason, piper negru și usturoi. Când este tradus în engleză, mititei înseamnă cei mici , referindu-se la dimensiunea mică a acestor cârnați fără piele. Cel mai autentic mod de preparare a mititeilor este gratarul carnii, asa ca nu este o surpriza ca preparatul este un aliment de baza al bucatariei romanesti in aer liber si al restaurantelor de pe marginea drumului. O teorie populară sugerează că mititei au fost creați atunci când un cunoscut restaurant bucureștean a rămas fără coji, iar bucătarii au fost nevoiți să creeze un cârnați pentru a hrăni clienții înfometați. Mititeii sunt insotiti in mod ideal de niste cartofi prajiti, o bucata de mustar galben si o bere rece in lateral.

Origine: România

Categorie: Mâncare cu carne măcinată

Taguri

Retete Mititei