Paris-Brest

Creat în 1910 de bucătarul-șef Louis Durand pentru a sărbători celebra cursă de biciclete Paris-Brest-Paris, care a condus din centrul Parisului pe lângă ușa patiseriei sale din Maisons-Laffitte până în Bretania și înapoi, acest desert decadent este un adevărat clasic francez. intalnit in patiserii din toata tara. Cu o formă asemănătoare cu cea a unei roți de bicicletă, Paris-Brest este realizat cu un inel de pâte à choux– un aluat pufos, aromat în mod tradițional cu floare de sal, acoperit cu fulgi de migdale și copt până se rumenește. Inelul aeris de patiserie este apoi feliat pe orizontală și umplut cu o cremă bogată de praline de mousseline de alune și migdale, în timp ce crusta superioară este pudrată generos cu zahăr pudră. Indiferent de numeroasele interpretări creative și de interpretările moderne ale acestei rețete clasice, Paris-Brestul perfect ar trebui să fie întotdeauna dominat de aroma și aroma de nucă prăjită a cremei praline.

Origine: Paris

Categorie: Patiserie dulce

Taguri

Retete Paris-Brest