Patiserie daneză
Simpozionul unui mic dejun confortabil de duminică în Danemarca este un dulce crocant cunoscut sub numele de patiserie daneză. Se face cu aluat laminat, unde aluatul este acoperit in mod repetat cu unt si pliat peste el insusi. Rezultatul este o creație destul de asemănătoare cu aluatul foietaj. Aluatul este modelat în diferite forme și umplut cu umpluturi aromate, cremoase. Umpluturile tradiționale cu fructe, cum ar fi mere și zmeură, crema de vanilie și pasta de migdale sunt preferatele daneze, dar datorită popularității sale, umpluturile sunt de obicei specifice regiunii. De exemplu, scorțișoara este mai favorizată în timpul sezonului de iarnă, în timp ce fructele proaspete ușor disponibile sunt ocazional încorporate în produsele de patiserie daneze în lunile mai calde. Produsul de patiserie este adesea decorat cu fulgi de migdale sau stropi de lămâie, care contribuie la un aspect mai sofisticat și oferă arome și texturi mai interesante. Se crede că patiseria daneză a fost creată de brutarii austrieci care au fost angajați în Danemarca în timpul grevei brutarilor din 1850 și au adus în țară o tradiție de preparare a aluatului laminat. Au modificat rețeta adăugând mai mult unt pentru a crea ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de patiserie daneză. Cu toate acestea, în Danemarca, Suedia și Norvegia este numitwienerbrød , care provine de la denumirea de pâine vieneză , iar în Viena, este adesea numit jefuirea Kopenhagener . Astăzi, acest produs de patiserie este un produs de copt recunoscut la nivel internațional, care se găsește în multe țări europene și atât în America de Nord, cât și în America de Sud. Cu design complicat și o varietate de arome, reprezintă un produs de patiserie de bază pentru fiecare brutărie și un mic dejun dulce preferat de mulți oameni.
Origine: Danemarca
Categorie: Patiserie dulce