

Retete

Sardine marinate à l’escabèche
Reteta culinara Sardine marinate à l’escabèche din categoria Peste. Specific Spania. Cum sa faci Sar

Calamari umpluti(Lulas Recheadas à Poveiro)
1)Calamari se spalã si se curãtã bine(de data asta i-am cumpãrat curãtati)se fierb in apã cu sare si

Omleta à la Otilia
1. Se bat ouale. Se adauga sarea, piperul si zeama de lamaie (pentru a nu iesi uleioasa). 2. Se tai

Gãinã umplutã "à Chefe" în sos de portocale si cimbrisor
Aceastã retetã este una dintre retetele traditionale de Crãciun si Anul Nou, din Nord pânã in Sudul

Prajitura à la française cu glazura de lamaie
Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge

Pui in vin fiert à la Delad
se indeparteaza pielea de pe carnea de pui (cui ii place nu are decat sa il lase cu piele) ! Se prep

Carbonnades à la flamande - vita cu ceapa, in sos de bere
Se incinge cuptorul. Carnea taiata cubulete se usuca cu servetele de hartie si se rumeneste intr-o t

Carbonnades à la flamande - vita cu ceapa, in sos de bere
Se incinge cuptorul. Carnea taiata cubulete se usuca cu servetele de hartie si se rumeneste intr-o t
Triplu sec
Triple sec este un termen francez pentru lichiorurile clare, cu aromă de portocale. Sunt distilate î...
Grand Marnier
Creat în 1880 de Louis Alexandre Marnier Lapostolle, Grand Marnier Cordon Rouge (lit. panglică roși...
Cremă de cacao
Crème de cacao este un lichior preparat din boabe de cacao. În funcție de tipul de producție, poate ...
Crème de noyaux
Crème de noyaux este un lichior francez distilat dintr-un macerat de alcool și sâmburi de caise, cir...
Anisette
Anisette , anason sau pur și simplu anason este un termen care cuprinde diverse lichioruri pe bază d...
Passoã
Passoã este un lichior de fructul pasiunii care este produs în Franța cu fructul pasiunii provenit d...
Parfait Amour
Parfait amour este un lichior floral în stil francez. Se face de obicei cu violete și trandafiri, în...
St-Germain
St-Germaineste un lichior francez de flori de soc care a fost introdus pentru prima dată în 2007. Es...