Saumon à l'oseille
Saumon à l'oseille este un fel de mâncare franțuzesc format dintr-un file de somon cu măcriș într-un sos cremos de pește. Este făcut cu somon, vin alb sec, bulion de pește, crème fraîche, frunze de măcriș, lămâie, unt, eșalotă și puțină Marsala. Șalota se călește în unt, apoi se deglazează cu Marsala. La sos se adauga supa de peste si vinul alb impreuna cu smantana. Se prăjește somonul, apoi se combină cu sosul, care se îmbogățește cu un strop de suc de lămâie și se amestecă cu măcriș. Cand este servit, sosul se toarna intr-o farfurie adanca, in timp ce somonul este aranjat cu grija deasupra. Felul de mâncare a fost creat de un bucătar francez Pierre Troisgros în anii 1960, iar astăzi este adesea servit în bistrouri.
Origine: Franţa
Categorie: Mâncare de pește