Shirin plov

Azerbaidjanul este o țară cu o bogată tapiserie de cultură, cu multe influențe diferite - și niciun fel de mâncare nu face mai multă dreptate istoriei sale decât felul de mâncare cu orez dulce shirin plov . Se crede că a fost creat în capitala Baku, felul de mâncare este un fel principal nuanțat și parfumat, adesea rezervat pentru ocazii speciale. Este un pilaf făcut din mai multe straturi de orez basmati (infuzat cu șofran și unt topit) care se combină cu fructe uscate de sezon. Cele mai comune topping-uri sunt caise și stafidele, dar se poate face și cu castane în timpul sezonului de toamnă, sau cu prune negre în timpul iernii. Orezul infuzat și fructele uscate sunt așezate deasupra unui qazmaq -o crustă tipică de pilaf făcută prin prăjirea unui amestec de orez pregătit, iaurt, ouă și șofran. Shirin plov este servit cel mai adesea alături de carne la grătar, dar a câștigat recent o oarecare popularitate în Europa ca fel principal vegan.

Origine: Azerbaidjan

Categorie: Mancare de orez

Taguri

Retete Shirin plov