Sos forestier

Sos forestière este un sos tradițional francez pe bază de ciuperci. Deși există variații, acest sos cremos și untos este de obicei făcut cu o combinație de ciuperci (adesea stridii mari, shiitake sau porcini), eșalotă, unt, ghimbir, vin alb, smântână groasă, cimbru, pătrunjel și condimente. Ciupercile se calesc in unt pana devin aurii si fragezi, in timp ce salota si ghimbirul se adauga mai tarziu si se fierb pana se rumenesc. Se aduce la fiert o combinație de vin și smântână, se amestecă cu ciupercile și alte ingrediente, iar combinația este apoi amestecată până când se omogenizează sau se strecoară. În cele din urmă, cimbrul și pătrunjelul sunt amestecate în sos, care este asezonat cu sare și piper și servit cu pește precum somon, carne de pasăre sau preparate din carne de vită. Dacă se dorește, un pic de vin porto sau madeira poate fi, de asemenea, amestecat în sos pentru un plus de aromă.

Origine: Franţa

Categorie: Sos

Taguri

Retete Sos forestier