Tarte à l'oignon

Tarte à l'oignon este o tartă cu ceapă aromată și gustoasă din regiunea Alsacia din Franța. În esență, este o plăcintă deschisă care este umplută cu o cremă bogată și aromată de ouă, slănină și ceapă. Deși este un văr cu celebra quiche Lorraine, nu este la fel de adânc ca quiches-urile tradiționale. Cea mai populară poveste despre originea tartei cu ceapă spune că era un bun copt cu care brutarii testau căldura cuptoarelor, în funcție de timpul necesar coacerii. Dacă tarta a fost coaptă într-o anumită perioadă de timp, asta însemna că cuptorul era suficient de fierbinte pentru ca pâine să fie coaptă în ea. Astăzi, tarta se bucură în toată Franța, cu dulceața cepei contrastând cu slănina sărată și afumată. Întregul fel de mâncare este de obicei uns cu cimbru, în timp ce hamsii sunt uneori folosite pentru a accentua și mai mult aromele.

Origine: Alsacia

Categorie: Placinta Savuroasa

Taguri

Retete Tarte à l'oignon