Tarte flambée
Tarte flambée este o pâine plată subțire, crocantă, dreptunghiulară, care este acoperită cu brânză tartă și tartinabilă ( fromage blanc ) sau brânză coptă topită ( Munster ), créme fraîche, slănină crocantă și ceapă prăjită feliată subțire. Un praf de sare, piper macinat, ulei de arahide si nucsoara adauga straturi suplimentare de aroma acestei gustari indragite. Cunoscută și sub numele de flammeküche în Germania, tarta în flăcări își ia numele de la faptul că este coaptă în imediata apropiere a jarului fierbinte într-un cuptor de cărămidă. Desigur, datorită popularității sale, s-a răspândit cu mult dincolo de Alsacia, așa că există multe varietăți de fel de mâncare cu ciuperci sau roșii adăugate. Tarte flambée se asortează perfect cu vinuri albe uscate și beri locale spumoase, ambele specialități din regiunea Alsacia.
Origine: Alsacia
Categorie: Pizza