Ulei de palmier sălbatic
Uleiul de palmier sălbatic este un tip de ulei obținut exclusiv din fructele de palmier sălbatic dura ( Elaeis guineensis) care au crescut în Guineea-Bissau de mii de ani. De obicei, sarcina bărbaților este să culeagă boabele de culoare roșie, care sunt apoi prelucrate de femei conform tehnicilor tradiționale. Pentru a extrage uleiul, fructele uscate anterior la soare sunt fierte în apă înainte de a li se scoate miezul și pulpa fructelor se stoarce pentru a elibera uleiul, folosind stropi alternative de apă caldă și rece. Numeroase specialități tradiționale folosesc ulei de palmier și fructe proaspete de palmier, inclusiv pește, carne, orez și legume. Foarte apreciat pentru că este o sursă excelentă de nutrienți sănătoși, inclusiv vitamina E și carotenoide, uleiul se remarcă printr-o consistență densă și o culoare roșiatică sau portocalie, în timp ce aromele sunt cele de fructe, condimente și roșii. Uleiul de palmier a cunoscut o creștere continuă a cererii globale datorită ușurinței producției, rentabilitate și versatilitate. Din păcate, acest lucru a dus la suprafețe mari defrișate și a dat naștere la uleiul de palmier produs industrial, care este fără gust, rafinat și albit - nimic ca uleiul tradițional de palmier sălbatic produs în Guineea-Bissau.
Origine: Regiunea Cacheu
Categorie: Ulei de palmier