Volailles de Cholet
Volailles de Cholet este carnea de pasăre vândută sub formă de carcase întregi sau bucăți tăiate, produsă în regiunile franceze Maine-et-Loire, Loire-Atlantique, Deux-Sévres și Vendée. În trecut, toată carnea de pasăre care se producea în regiuni era vândută la piața din Cholet încă din secolul al XVIII-lea, dar până la sfârșitul secolului al XIX-lea păsările de curte din Cholet erau recunoscute și atât de populare încât s-au răspândit în regiunea pariziană. Astăzi, se bucură de o foarte bună reputație în regiunea Loarei și Paris. Animalele sunt crescute încet în aer liber și includ găini negre, caponi, bibilici, găini albe și curcani de Crăciun. Gustul extraordinar al cărnii se simte cel mai bine atunci când este prăjită cu unt și ierburi aromatice, umplută sau asociată cu ciuperci și trufe.
Origine: Maine-et-Loire
Categorie: Păsări de curte