Wiener Saftgulasch
Privit ca răspunsul austriac la gulașul în stil maghiar, Wiener saftgulasch este o tocană consistentă care constă din carne de vită slabă tăiată cubulețe, umezită într-un sos gros și aromat. Deși a evoluat din versiunea maghiară a preparatului, se crede că gulașul de vită austriac este o delicatesă gourmet de felul său. Se prepară de obicei cu carne de vită (în mod tradițional slabă de vită), ceapă, pastă de roșii și untură, în timp ce combinația este de obicei aromată cu oțet, boia de ardei maghiară, foi de dafin, maghiran, chimen, coaja de lămâie, boabe de ienupăr, zahăr, sare, si piper negru. Ceea ce face ca acest soi de gulaș să iasă în evidență față de restul este consistența groasă și netedă a sosului care se obține prin procesul de gătire, fără adăugarea de agenți de îngroșare precum roux, smântână sau făină, precum și tocanita bogată. , savuros si picant. Este recomandat să preparați această specialitate austriacă cu cel puțin o zi înainte de consum, deoarece se spune că aroma se îmbunătățește semnificativ în timp. În mod tradițional, Wiener saftgulasch este savurat cu acompaniamente precumnockerl (un tip de găluște), spätzle (tăiței), cartofi sau rulouri kaiser ( rulouri rotunde crocante ). Popularitatea tocanei de vită a dat naștere la numeroase variații în toată țara, inclusiv cea cunoscută sub numele de fiakergulasch ( gulaș de coș ).
Origine: Viena
Categorie: Tocană