Atlas retete din Nord
The Welch
Welch sau Welsh complet este o interpretare franceză a rarebitului galez. Mâncarea se face prin fier...
Ail Fumé d'Arleux
Ail Fumé d'Arleux este un usturoi roz de primăvară din familia Allium sativum , produs în regiunea ...
Palets de dames
Palets de dames (lit. pucurile pentru doamne) crocante, untoase, sunt o specialitate din nordul Fran...
Kalakukko
Familiar încă din Evul Mediu, kalakukko este un fel de mâncare tradițional finlandez format dintr-o ...
Rieska
Rieska este o pâine finlandeză fără dospire care a fost preparată în toată țara din cele mai vechi t...
Karjalanpiirakka
Karjalanpiirakka este o pastă tradițională finlandeză constând din diverse umpluturi învelite într-o...
Sultsina
Sultsina este o delicatesă finlandeză care provine din Karelia de Nord, care este cel mai bine descr...
Karjalanpaisti
Karjalanpaisti este o tocană tradițională finlandeză constând din bucăți de porc, vită și oaie, cu a...
Pyttipanna
Considerat inițial ca un fel de mâncare simplu asamblat din resturi disponibile, acest haș rustic es...
Kringle
Inițial o creație a călugărilor romano-catolici, iar acum popular la nivel internațional, kringleest...
Gravlax
Gravlax este un preparat scandinav format din somon crud, curat cu sare, care este asezonat în mod t...
Baie moale
Bath este o brânză englezească produsă în Bath, Somerset, de unde și numele. Această brânză în stil ...