Atlas retete din județul Split-Dalmația

Dalmatinska pasticada

Dalmatinska pašticada este un fel de mâncare tradițională dalmată constând din carne de vită care es...

Lasina

Lasinaeste un soi de vin originar din regiunea croată Dalmația. Adesea numit pinot noir dalmat, aces...

Babić

Babićeste un strugure roșu autohton croat care este cultivat în principal în Dalmația centrală și de...

Pršunate

Pršunate este un preparat festiv croat originar din regiunea Dalmației. În trecut, pršunate se prepa...

Kvarnerski škampi

Kvarnerski škampeste o specie de scampi, un langostin care locuiește pe fundul mării din Golful Kvar...

Grdobina u bijelom vinu

Grdobina u bijelom vinu este un preparat tradițional croat din pește, originar din zona Kvarner. Mân...

Medvjeđa šapa

Medvjeđa šapa sau laba de urs este o specialitate din regiunea croată Gorski Kotar. Laba se asezonea...

Framentunjača

Framentunjača este un desert tradițional croat originar din zona Kvarner. Prajitura este facuta cu o...

Blitva i kopriva na padelu

Blitva i kopriva na padelu este un preparat tradițional croat, originar din regiunea Kvarner. Este f...

Bela maneštra

Bela maneštra este un preparat tradițional croat originar din zona Kvarner. Acest tip simplu de mane...

Maneštra od boba i komorača

Maneštra od boba i komorača este un preparat tradițional croat originar din zona Kvarner. Acest tip ...

Maneštra od slanutka i dagnji

Maneštra od slanutka i dagnji este un preparat tradițional croat originar din zona Kvarner. Acest ti...