Maneštra od slanutka i dagnji

Maneštra od slanutka i dagnji este un preparat tradițional croat originar din zona Kvarner. Acest tip de maneštra se face de obicei cu o combinație de năut, midii, morcovi, cartofi, țelină, ceapă, usturoi, roșii, pătrunjel, vin alb uscat și ulei de măsline. Nautul se inmoaie si se fierbe in apa cu sare cu cartofi, morcovi, telina si ceapa. Usturoiul se caleste in ulei de masline si se amesteca cu rosiile tocate si sare. După câteva minute, scoicile se adaugă în oală și se fierb până se deschid. În timpul procesului, în oală se adaugă vin alb. Jumătate din năut se pasează și se amestecă cu cealaltă jumătate și midii. Maneštra se fierbe scurt și apoi se servește fierbinte, ornata cu resturile de scoici în coajă, pătrunjel tocat și un strop de ulei de măsline.

Origine: Județul Primorje-Gorski Kotar

Categorie: Tocană

Taguri

Retete Maneštra od slanutka i dagnji