Ciorbă de salată cu afumătură

Ciorbă de salată cu afumătură este o supă tradițională românească de salată verde acră cu carne afumată. Frunzele de salată verde sunt gătite cu bucăți de carne afumată, cum ar fi slănină afumată, cârnați afumati sau grăsime de porc afumată, precum și morcovi, ceapă verde și usturoi verde. Supa este apoi combinată cu un amestec de smântână, lapte sau iaurt, usturoi zdrobit, sare și ierburi tocate aproape de sfârșit. Un amestec de ou-lapte sau fâșii de omletă cu ierburi tocate sunt de obicei adăugate în supă pentru un plus de aromă. Optional, supa poate fi aromata cu boia dulce. Această supă tradițională este de obicei consumată fierbinte sau la temperatura camerei, acoperită cu mult pătrunjel și mărar tocat și asezonată cu oțet.

Origine: România

Categorie: Supa de legume

Taguri

Retete Ciorbă de salată cu afumătură