Fish and Chips

Majoritatea britanicilor ar fi de acord că nu există nimic mai britanic decât fish and chips. Acest fel de mâncare național reconfortant, foarte iubit, constă dintr-un file de pește alb proaspăt prăjit, fierbinte și cartofi mari, feliați și prăjiți. Codul, eglefinul și lipa sunt cele mai comune tipuri de pește care se prăjește pentru preparat, iar clienții pot alege ce tip de pește doresc, codul fiind cea mai populară alegere. Fileurile sunt înmuiate într-un aluat făcut din ouă, lapte și făină și apoi sunt prăjite în ulei, untură sau picături de vită împreună cu cartofii. Originile acestui fel de mâncare datează din secolul al XVII-lea, când cartofii erau prăjiți ca înlocuitor al peștelui în lunile de iarnă, în timp ce peștele prăjit a fost introdus în țară de refugiații evrei. Fish and chips este un fel de mâncare preferat la pachet, cu numeroase chips-uri(magazine de pește și chipsuri) care apar în toată țara și oferă câteva acompaniamente și garnituri, cum ar fi sare, oțet, mazăre moale, sos de curry, ketchup, sos brun și o ceașcă de ceai dulce, cu lapte. În mod tradițional, vasul se servește învelit în hârtie rezistentă și un strat de ziar pentru a ușura mâncarea afară, iar dacă vrei să faci așa cum fac britanicii, este singura modalitate acceptabilă de a o mânca. Interesant este că în Yorkshire, o ceașcă de ceai este combinația perfectă de băutură pentru fish and chips.

Origine: Anglia

Categorie: Vas de pește cu apă sărată

Taguri

Retete Fish and Chips