Jambon d'Auvergne

Jambon d'Auvergne este o șuncă de porc uscată făcută din pulpa din spate, produsă în regiunea franceză Auvergne (departamentele Cantal, Haute-Loire, Lot, Corréze și Puy-de-Dôme). Sunca este uscata, sarata si maturata timp de cel putin opt luni si nu este niciodata afumata. Greutatea șuncii cu os încă înăuntru trebuie să fie de cel puțin șase kilograme. Porcii se hrănesc cu cereale și semințe oleaginoase, oferind șuncii o textură moale, uscată și o aromă intensă, unică, de carne de porc uscată, alune și note de usturoi care persistă în gură. Usturoiul este amestecat în sare și face conservarea mai bună a șuncii, ajutând în același timp să se dezvolte aromele specifice pe interiorul șuncii. Odată feliată, șunca este slabă și roșie până la roșu închis, cu foarte puțină acoperire de grăsime galbenă sau roz. Consumă feliile gustoase, subțiri, cu brânzeturi tari sau măsline.

Origine: Auvergne

Categorie: Prosciutto, Jamon, Jambon

Taguri

Retete Jambon d'Auvergne