Le Brebiou
Le Brebiou este o brânză franceză care provine din Pyrénées-Atlantiques, unde este produsă din 1994 de Fromagerie des Chaumes, care este deținută de Bongrain. Brânza este făcută din lapte de oaie pasteurizat și se maturează timp de 2 săptămâni. Sub coaja sa înflorită, cu semne de la împachetările de in și de hamei, textura este moale, fermă, netedă și cremoasă. Aromele sunt de mucegai și ciuperci, în timp ce aromele sunt blânde, dulci, lăptoase și acide în apropierea centrului. În prezent, Le Brebiou este vândut în versiuni cu conținut scăzut de grăsimi și versiuni cu conținut scăzut de grăsimi (versiunea cu conținut scăzut de grăsimi conține 10% grăsimi și este cunoscută sub numele de Brebiou ligne et plaisir). Este recomandat să combinați această brânză cu un pahar de vin spumant vioi, vin roșu ușor sau un rosé.
Origine: Pyrénées-Atlantiques
Categorie: Brânză