Pot-au-feu
Mai simplu spus, acest clasic francez este un fel de mâncare asemănătoare tocanei, din carne și legume fiarte. Cu toate acestea, nu este atât de simplu pe cât ar putea părea la prima vedere. Pot-au-feu, franceză pentru „oală pe foc”, este una dintre cele mai vechi mâncăruri de iarnă țărănești franceze. Inițial, a fost făcut la foc deschis cu bucăți ieftine, inferioare de carne, legume precum cartofi, ceapă, morcovi, praz și napi și orice alte ingrediente erau disponibile. Rezultatul a fost o tocană savuroasă care a ajutat să treacă peste sezonul rece. Utilizarea de bucăți dure de carne și temperatură scăzută de gătire înseamnă un timp lung de gătire pentru a face carnea frageda, uneori chiar și o zi întreagă. Mâncarea este în mod tradițional considerată terminată atunci când bulionul capătă o textură gelatinoasă. Deoarece este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Franța, fiecare regiune este de așteptat să aibă propria ei întorsătură a felului de mâncare, totuși, firul comun dintre toate este că primul se servește bulionul, iar al doilea carnea. Cu aromele sale minunate și carnea suculentă și fragedă, o porție de pot-au-feu asortată cu un pahar de vin roșu sec este o experiență autentică care merită mai mult decât timpul investit în prepararea acesteia.
Origine: Alsacia
Categorie: Tocană