Rață pe varză

Rață pe varză este un preparat tradițional originar din România. Mâncarea constă din pulpe de rață cu varză murată coaptă și este de obicei făcută cu o combinație de pulpe de rață, varză murată scursă, ceapă, supă de pui, pastă de roșii și piure, cimbru, ulei, sare și piper. Pulpele de rață se stropesc cu ulei, se condimentează cu sare și piper și se pun pe un pat de cimbru într-un vas de friptură, apoi se prăjesc aproximativ o oră. Ceapa se caleste in ulei, apoi se amesteca cu varza murata, supa, pasta si piureul de rosii. Amestecul se fierbe putin, si se adauga in vasul de friptura cu pulpele de rata pana cand varza se caramelizeaza deasupra. Odată gata, vasul este adesea ornat cu ardei iute verde tocat înainte de servire.

Origine: România

Categorie: Farfurie de rață

Taguri

Retete Rață pe varză