Sufleu glacé

Denumit și sufleu congelat sau sufleu cu înghețată, sufleul glacé este un desert rece preparat prin combinarea unei creme de gălbenuș de ou sau bezea italiană cu piure de fructe și frișcă înainte de a îngheța amestecul până la ferm. Versiunea de sufleu cu înghețată mai densă și mai cremoasă constă dintr-o bază asemănătoare cremei de gălbenușuri de ou și zahăr care este amestecată cu piure de fructe, albușuri bătute și frișcă. Versiunea mai ușoară folosește bezea italiană, care este făcută cu albușuri bătute spumă și sirop de zahăr, și o combină cu piure de fructe și frișcă. Ambele tipuri de sufleu cu înghețată sunt de obicei turnate în vase mici de sufleu sau ramekine cu gulere de hârtie sau gulere de folie atașate la ele, care ajung peste margine. Atunci când hârtia sau folia este îndepărtată, îi conferă desertului aspectul tipic de asufleu umflat , de aici sufleu cu înghețată. Acest desert dulce și congelat poate fi îmbogățit cu biscuiți mărunțiți, macarons sau lichior și, de obicei, este terminat cu o pudră de zahăr pudră, fructe sau un strop de coulis de fructe fierbinte (sos de fructe).

Origine: Franţa

Categorie: Desert congelat

Taguri

Retete Sufleu glacé