Tartă cu caș Yorkshire
Tarta cu caș Yorkshire este o tartă tradițională originară din Yorkshire. Această tartă rustică este făcută prin coacerea unei baze de patiserie scurtă care este umplută cu o combinație de caș, zahăr, ouă, unt, fructe uscate, cum ar fi coacăze și condimente, de obicei nucșoară. Albușurile se bat spumă până se întăresc, în timp ce untul se bate cu zahărul, cașul și gălbenușurile de ou. Fructele uscate și nucșoara se amestecă, iar albușurile bătute spumă sunt pliate în amestec, care se coace apoi într-o aluat scurt până se rumenesc. În trecut, când multe sate din Yorkshire țineau târguri și sărbători pentru Whitsuntide, aceste tarte erau pregătite cu animale - primul lapte extrem de bogat de la vaci nou fătate. În zilele noastre, cașul este înlocuitorul clasic, în timp ce unii chiar aleg să adauge apă de trandafiri pentru un plus de aromă.
Origine: Yorkshire și Humber
Categorie: Tartă