Urzici cu usturoi

Urzici cu usturoi este un preparat traditional originar din Romania. Mâncarea este de obicei făcută cu o combinație de urzici, ulei de măsline, ceapă, usturoi, făină, mămăligă, ceapă verde, semințe de dovleac și sare. Urzicile se calesc in apa clocotita, apoi se pun intr-un vas umplut cu apa rece. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se amesteca cu usturoiul, faina, mamaliga, urzicile si apa ramasa din urzicile fierte. Amestecul se fierbe la foc mediu, se amestecă cu ceai, se condimentează cu sare, iar apoi se ornează cu semințe de dovleac și un strop de ulei de măsline înainte de servire. Dacă se dorește, vasul poate fi acoperit și cu brânză rasă pentru un plus de aromă (dar atunci nu mai este vegan). Este deosebit de popular să prepari urzici cu usturoi primăvara, ca sărbătoare a ingredientelor locale proaspete.

Origine: România

Categorie: Mâncare pe bază de plante/vegană

Taguri

Retete Urzici cu usturoi