Veau d'Aveyron et du Ségala

Veau d'Aveyron et du Ségala este carne de vițel proaspătă de la viței tineri care sunt sacrificați înainte de vârsta de 10 luni. Vițeii trebuie să fie născuți și crescuți în regiunile franceze Aveyron, Cantal, Tarn, Tarn-et-Garonne și Lot. Se hrănesc cu laptele mamei lor încă de la naștere, care este suplimentar suplimentat cu cereale. Drept urmare, carnea este fragedă, roz, foarte suculentă și gustoasă, renumită pentru calitățile sale încă din secolul al XIX-lea în ceea ce privește consumatorii din sud-estul Franței și Paris. Este menit să fie savurat fie la grătar, fie prăjit sau înăbușit și se recomandă să scoateți carnea din frigider cu 30 de minute înainte de gătire pentru ca textura ei să fie restabilită.

Origine: Aveyron

Categorie: Vițel

Taguri

Retete Veau d'Aveyron et du Ségala