Atlas retete din Aix-en-Provence

Lou Pevre

Lou Pevre este o brânză franceză făcută într-o fermă din regiunea Provence. Brânza se face cu lapte ...

Anchoïade

Anchoïade este o baie tradițională franceză originară din Provence. Se compune din hamsii care au fo...

Oreillettes Provençales

Originare din Provence, oreillettes sunt foile subțiri, dreptunghiulare, de aluat prăjit. Sunt prepa...

Quiche Provençale

Această varietate de quiche franțuzesc este potrivită pentru vegetarieni, deoarece folosește o varie...

Pompe à l'huile

Pompe à l'huile este o prăjitură veche, tradițională sau o pâine de desert pe bază de ulei de măslin...

Rouille

Acest sos gros francez este de obicei folosit ca garnitură pentru pește și supă de pește, mai ales î...

Pistou

Un văr îndepărtat al pesto-ului italian, acest sos rece clasic provensal constă în mod tradițional d...

Ratatouille

Acest raguut de legume colorat provensal este făcut în mod tradițional cu ingrediente simple, ușor a...

Cuisses de grenouilles

Cuisses de grenouilles este un fel de mâncare tradițional francez din pulpe de broaște prăjite. Este...

Farine de Petit Épeautre de Haute Provence

Farine de Petit Épeautre de Haute Provence este un tip de făină făcută din boabe de cereale de spelt...

Huile d'Olive de Haute-Provence

Huile d'olive de Haute-Provence este un ulei de măsline unic din regiunea franceză Alpes de Haute-Pr...

Pommes des Alpes de Haute Durance

Pommes des Alpes de Haute Durance sunt mere proaspete din soiurile Golden Delicious și Gala și rasel...