Atlas retete din Aix-en-Provence
Lou Pevre
Lou Pevre este o brânză franceză făcută într-o fermă din regiunea Provence. Brânza se face cu lapte ...
Anchoïade
Anchoïade este o baie tradițională franceză originară din Provence. Se compune din hamsii care au fo...
Oreillettes Provençales
Originare din Provence, oreillettes sunt foile subțiri, dreptunghiulare, de aluat prăjit. Sunt prepa...
Quiche Provençale
Această varietate de quiche franțuzesc este potrivită pentru vegetarieni, deoarece folosește o varie...
Pompe à l'huile
Pompe à l'huile este o prăjitură veche, tradițională sau o pâine de desert pe bază de ulei de măslin...
Rouille
Acest sos gros francez este de obicei folosit ca garnitură pentru pește și supă de pește, mai ales î...
Pistou
Un văr îndepărtat al pesto-ului italian, acest sos rece clasic provensal constă în mod tradițional d...
Ratatouille
Acest raguut de legume colorat provensal este făcut în mod tradițional cu ingrediente simple, ușor a...
Cuisses de grenouilles
Cuisses de grenouilles este un fel de mâncare tradițional francez din pulpe de broaște prăjite. Este...
Farine de Petit Épeautre de Haute Provence
Farine de Petit Épeautre de Haute Provence este un tip de făină făcută din boabe de cereale de spelt...
Huile d'Olive de Haute-Provence
Huile d'olive de Haute-Provence este un ulei de măsline unic din regiunea franceză Alpes de Haute-Pr...
Pommes des Alpes de Haute Durance
Pommes des Alpes de Haute Durance sunt mere proaspete din soiurile Golden Delicious și Gala și rasel...