Ratatouille
Acest raguut de legume colorat provensal este făcut în mod tradițional cu ingrediente simple, ușor accesibile: dovlecei, vinete, ardei verzi și roșii, roșii, ceapă, usturoi și pătrunjel. Numele ratatouille provine din vechiul cuvânt occitan ratatolha și cuvântul francez touiller , ambele însemnând a arunca sau a agita., referindu-se la procesul de gătire în care ingredientele sunt mai întâi fierte separat - asezonate cu sare, piper și ulei de măsline - și apoi amestecate și amestecate într-un amestec vibrant de legume. Deși ratatouille a fost popularizată abia în anii 1930, în anii 1980, felul de mâncare devenise vedeta oricărei petreceri. Ratatouille poate fi savurat singur, servit fie cald, fie rece, împreună cu pâine cu usturoi prăjită, sau poate fi servit ca o garnitură cu carnea prăjită sau la grătar, în special miel și pui.
Origine: Provence
Categorie: Mancare de legume