Jumări
Čvarci sau ocvirkieste o specialitate tradițională care este populară în sud-estul Europei și în Balcani. Această varietate de coji sau crosături de porc este de obicei făcută în casă și este făcută prin extragerea termică a grăsimii din untură. Untura este de obicei tăiată în blocuri și prăjită în grăsime proprie până când se topește, iar în oală rămâne coaja tare și crocantă de porc. În timpul procesului, čvarci sunt amestecați în mod constant cu linguri mari și adesea se adaugă lapte pentru a obține culoarea caramelului. Sarea este de obicei adăugată la amestec, în timp ce unor bucătari le place să adauge usturoi sau ceapă la amestec. Čvarci sunt de obicei făcute la sfârșitul toamnei sau iarna, adesea în timpul sacrificării porcilor, și sunt de obicei savurate ca o gustare, servite cu pâine și ceapă crudă și asociate cu bere sau rakija în lateral.
Origine: România
Categorie: Coji de porc